Pazar, Haziran 10, 2007

Vampir olarak kariyer yapmak…

"Vampirlerin aylak aylak gezen asosyal asalaklar olduğu konusundaki yaygın inanışın aksine içinde yaşadıkları topluluğa katkıda bulunmayı tercih edenler olduğuna inanmaya ne dersiniz? Çalışma hayatının acımasızlığı (düşük ücretler, ihlal edilen özgürlükler, mobbing, adam kayırma vb.) belki de vampirlerin acımasız görünen doğasının çok ötesinde bir vahşi doğa. Aslında acımasız büyük patronların çalışanlar tarafından vampir olduğunun iddia edilmesinin başlıca nedeni de vampirlerin asalaklarla bir tutulmaları… (oops) …Atalarından miras kalan malikanelerde yaşayan aristokrat vampirlerin bile boş boş oturduklarını sanmıyorum. Peki para kazanmak için ne yapar bu vampirler?... “Vampirim, iş arıyorum” demek kolay fakat iş dünyası her zaman nasıl bir katkı sağlayabileceğinizle, yeteneklerinizle, güçlü yönlerinizle ilgileniyor. “Vampirim, ne iş olsa yaparım” mantığıyla hareket edildiğinde kendinizi güneşli bir tatil köyünde boş tabakları toplayan bir garson olarak bulmanız an meselesi. Anında bronzlaşmak istemiyorsanız iş seçiminde de dikkatli olmanız şart. Yaşam biçiminiz, alışkanlıklarınız, kişiliğiniz size doğru iş seçimiyle ilgili ip uçları verebilir.

Fazla konuşmayı sevmeyen bir vampirseniz ve çok nitelikli bir iş aramıyorsanız size en uygun iş gece vardiyasıdır. Otellerde gece temizlik elemanı, hastenelerde morg sorumlusu, gece bekçiliği, otopark sorumlusu, bina görevlisi ve benzeri işlere rahatlıkla başvurabilirsiniz. Yada uyku probleminiz var ve gündüzleri tabutta uyumak yerine para kazanmanın daha akılcı olduğunu düşünüyorsunuz, o halde metroda bilet kesmek de sizin için cazip bir iş olabilir. Diyelim ki, insanlarla konuşmayı çok seviyorsunuz, bu aynı zamanda onları salt yiyecek olarak görmediğiniz anlamına da geliyor. O halde gece klüpleri ve barlar sizin gibi eğlenceli, konuşkan vampirleri bekliyor. Barın arkasına geçebilir yada az ötedeki sahnede bir stand up yapabilirsiniz. Müzikal yetenekleriniz varsa ve toplum tarafından beğenilmek hoşunuza gidiyorsa bir rock grubu oluşturmak yada sadece DJ’lik yapmak da sizin için oldukça tatminkar olabilir. Yada fazla gürültülü müzik vampir hassaslığındaki kulaklarınızı tırmalıyor ve oldukça etkileyici bir ses tonunuz var (ki genelde öyledir), o halde call center’larda gece operatörü olmak da fena fikir değil. Öte yandan, sanattan anlayan aristokrat bir vampirseniz, müzelerde küratörlük, sanat danışmanlığı yada tasarım işleri tam da size göre işler. Free lance çalışmayı sevdiğinizi düşünelim…bu alan tamamen sizin yaratıcılığına kalmış. Geceleri şehirde suçlu avına çıkan kimliği meçhul bir süper kahraman, herkesin merakla yeni filmlerinizi beklediği bir korku filmleri yönetmeni yada StreetPoet gibi kendini işine adamış bir yazar olabilirsiniz.

Peki A sınıfı vampirler iş dünyasında başarılı olabilir miydi?... Örneğin Kont Dracula, kendi şatosunu turistik bir tesise dönüştürebilir, Elizabeth Bathory ve St. Germain Kontu sağlık ve güzellik ürünlerine yatırım yapabilirdi. Vampir Tarihçesi kitaplarına konu olan Vampir Armand’ın olağanüstü bir sanat danışmanı, Vampir Lestat’in mega bir rock yıldızı yada Louis’nin çok başarılı bir moda tasarımcısı olması için sahip olduklarının ötesinde bir yeteneğe ihtiyaçları yok. Blade yada Selene’in ise gecelerin isimsiz kahramanları olarak yaptıkları işten oldukça keyif aldıkları da ortada. Dolayısıyla işte sonuç: vampir olmanız kariyer yapamayacağınız anlamına gelmiyor."

SP.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home