Cumartesi, Haziran 09, 2007

Nasıl Tamamen Yokolunur?

Bilindiği üzere vampirler oldukça yetenekli gece yaratıkları. Streetpoet sizin için vampirlerin “görünmezlik yeteneği” üzerine bir araştırma yaptı, işte sonuçlar:

“Görünmezlik, genellikle sihir yada teknoloji kullanılarak elde edilen bir yetenek ve teorik olarak da elde edilebilir bir durum. Bir cismi görünür kılan şey aslında üzerine düşen ışığın gözümüze yansıması. Dolayısıyla ışığı geçiren yada ışığı yansıtmayan cisimler (transparan) için görünmezlik teorik olarak sağlanmış oluyor. Bilinen doğada %100 transparan cisimler yok. Ayrıca görünmezlik cismi neyin yada kimin gördüğüne göre de değişir. Çevre koşullarına göre düşünüldüğünde, vampirler saklanmasını iyi bilen yaratıklar, bu onları kolaylıkla görünmez kılabiliyor. Karanlık ortam, siyah ağırlıklı kamuflaj tercihi yada kurbanın kör noktasını iyi bilmek vampirleri herhangi bir çaba harcamaksızın görünmez kılabiliyor. Işık hızının üzerinde hareket yeteneği de vampirlerin görünmezlik için tercih ettikleri bir yöntem. Teorik olarak görünmezliği ispatlayan 2006 tarihli bir fizik deneyi ise elektronları hapseden nano ölçekli kristaller sayesinde bir cismin transparan olabileceğini göstermiş. Diğer yandan optik kamuflaj denen giysiler sayesinde de cismin art alanının ön yüze yansıtılması sağlanabiliyor. Radarda görünmeyen uçaklar da teknolojik olarak görünmez kılınan cisimlere örnek gösterilebilir.

Bilimsel olmanın ötesinde sihir kullanılarak elde edilen görünmezlik de vampirlerin yabancı olmadıkları bir yöntem. Yüzükler, pelerinler yada tılsımlar gibi cisimler, iksirler, sihirli sözcükler kullanan vampirler görünmez olabiliyor. Ortaçağda eğrelti otlarının ve kristal kürelerin görünmezlik sağladığına inanılıyordu. Mitolojide Leprechaun ve Çin ejderleri de boyutlarını küçülterek görünmezlik sağlayan mitolojik yaratıklar. Yunan mitolojisindeki Perseus da Medusa’yı görünmezlik pelerini ile alt etmişti. Yanısıra goblinler, brownieler, hayaletler, ifritler, tanrı ve tanrıçalar, melekler ve şeytanlar da istedikleri zaman görünmeyebilen varlıklar arasında yer alıyor. Altın Şafak Kitabı, Artemis Fowl, Alice Harikalar Diyarında, Yüzüklerin Efendisi ve yakın çağda Harry Potter kitaplarında da görünmezlikle ilgili temalara rastlanıyor. StreetPoet olarak Alice Harikalar Diyarı’ndaki istediği zaman kısmen görünmez olabilen Chesire Kedisi’nin bu konuda oldukça yetenekli bulduğumu itiraf etmeliyim. Vampirlere dönecek olursak, bu konuda en yetenekli yaratıklar arasında oldukları kesin. Yaygın inanışa göre vampirler hareket etmedikleri sürece görünmezliklerini koruyabiliyor. Bu yeteneği geliştirmiş olanlar ise görünmez olarak avlanmayı da başarabiliyor. Peki bir vampir neden görünmez olarak avlanmak ister? Kendine güvensiz olup avını kolayca elinden kaçırabileceğini düşünen vampirler var mı dersiniz?

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home